Cranio-Sacraal therapie

Wat is cranio-sacraal therapie? 

Cranio-sacraal therapie zorgt ervoor dat je paard fysiek en mentaal weer in balans komt.

Het cranio-sacraal systeem heeft een belangrijke functie en is een ingewikkeld systeem. Het bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies om het ruggenmerg en hersenvocht.

 

Het cranio-sacraal systeem wordt beschermd door de botten van de  schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit cranio-sacraal systeem bevindt zich het zenuwstelsel. De botten in de schedel van het paard kunnen los van elkaar bewegen, ze zijn dus niet vergroeid zoals sommigen mensen denken!

Als er door een trauma (bijv. een trap op het hoofd, hangen of andere oorzaken) compressie op de schedel ontstaat, heeft dit dus invloed op het cranio-sacrale systeem. Er ontstaat druk op de schedel van het paard en dat heeft op zijn beurt weer invloed op de fysieke en mentale gesteldheid van je paard. Tijdens een cranio-sacraal behandeling wordt de compressie op de schedel weg genomen en worden blokkades in het systeem opgeheven.

Het weg nemen van de compressie en opheffen van de blokkades, zorgt ervoor dat je paard na een behandeling fysiek en mentaal weer in balans komt. 

Na een behandeling is het advies om minimaal 3-5 dagen rust te geven. Na 3-5 dagen kunt u de training rustig oppakken, kijk goed naar wat het paard aan kan! Uw paard moet zijn balans en ook zijn bespiering ontwikkelen en dit proces heeft tijd nodig. Geef uw paard de tijd die het nodig heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.